yrvin.jpg
Karin Yrvin, Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, står fram som bipolar.

Står frem som bipolar

Publisert: 22. mars 2011 kl 09.56
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

– Det er sikkert noen som kommer til å overse meg eller ikke tørre å ta kontakt fordi psykisk sykdom er noe ukjent og skremmende for dem, sier Yrvin til Aftenposten, som legger til at til nå er det bare de aller nærmeste og arbeidsgiver som har fått vite om henne sykdom.

– Jeg er sannsynligvis ikke den første som sitter på Stortinget og har en bipolar lidelse, men jeg er den første som står fram offentlig. Psykiske lidelser rammer over 50 prosent av befolkningen, og da bør denne gruppen også være representert blant våre folkevalgte, mener hun, som opplyser at hun er mildt rammet av sykdommen.

Tidligere ble personer med diagnosen bipolar lidelse kalt manisk depressive da denne kroniske sykdommen kjennetegnes av vekslende perioder med depresjoner og unormal oppstemthet.

– At personer i anerkjente samfunnsposisjoner står fram og forteller at også de har en vrangside, er veldig positivt. Det synliggjør at det ikke finnes noen sammenheng mellom menneskelige ressurser og psykiske lidelser, sier leder i Mental Helse, Anne Grethe Klunderud, til Aftenposten.

Saken fortsetter under annonsen