Ledelse

5 tips til sjefer som er 50+ og vil bytte jobb

Kompetanse og driv kan være mer avgjørende enn alder.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en rundspørring det svenske magasinet Chef har gjort blant ti store rekrutteringsselskaper i Sverige som rekrutterer ledere. Jesper Olsson, seniorkonsulent hos Forte Executives, sier til magasinet at det foregår aldersdiskriminering, men han mener at den ikke er så sterk som den allmenne debatten i Sverige vil ha det til.

Chef gir i artikkelen noen råd og vink til ledere som er over 50 og vil bytte jobb. Dette er essensen i noen av dem:

  • Husk at sjefsoppdragene har forandret og kan sluttføres på to-tre år.
  • Vis selvtillit. Noen ganger er det kandidatene som holder seg selv tilbake.
  • Digitalisering er ikke nødvendigvis et hinder. Sjefen må ikke ha spesialistkunnskap. Å lede, løfte og støtte medarbeidere er det viktigste.
  • Gjør en ny sak hver dag og sløs med din nysgjerrighet, så unngår du å kjøre deg fast i gamle hjulspor.
  • Kompetanse og energi hos søkeren kan trumfe alder

Her hjemme gir Steinar Hopland i Senter for seniorpolitikk, som tidligere har jobbet som hodejeger, råd til seniorer som vil videre i arbeidslivet. Han gir blant annet råd om at man tilpasser CV og den muntlige fremstillingen til den yrkeshistorien man har. Legg mest vekt på de ti siste årene, og hva du har lært deg av nytt denne perioden, råder Hopland, som starter tipslisten slik:

«Tanken er viktig! Du har mye erfaring, men du betrakter deg ikke som gammel. Du har vært med på mye, men du er ikke nødvendigvis over toppen. Du kan være på hugget om du vil - du er ikke historie!»

Powered by Labrador CMS