Nyskaping

En PET-scanner ved en Aleris-klinikk.

Aleris kjøper landets største radiologi-kjede

– Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved.

Publisert Sist oppdatert
Makten samles i det private helse-Norge. Nå kjøper landets største privateide sykehuskjede Aleris, Curato som er landets største radiologikjede.

– Oppkjøpet av Curato bekrefter og styrker Aleris’ strategi om å etablere hele bredden av helsetjenester i alle helseregioner. Et tilbud med hele verdikjeden i et pasientforløp gir bedre kvalitet, og helhetlige pasientforløp etterspørres i økende grad av både pasienter og oppdragsgivere. Ved kjøpet av Curato blir vår visjon til virkelighet i hele landet, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved i en pressemelding.

Curato er Norges største private leverandør av radiologitjenester, med 13 radiologiavdelinger i Norge og én i Sverige. Curato har avtale med alle de fire regionale helseforetakene i Norge.

Regjeringen ønsker økt innsats fra private helseaktører som et viktig supplement til de offentlige tjenestene for å redusere køer og ventetider.

– Skal vi fylle denne rollen optimalt må vi ha et bredt og landsdekkende tilbud av høy kvalitet, som dekker både primær-, spesialist- og radiologitjenester. Kjøpet av Curato gjør oss derfor til en enda bedre samarbeidspartner i arbeidet med å løse flere av norsk helsevesens utfordringer, sier Grethe Aasved.

Curato har så langt hatt et bedre 2016 enn 2015 med 13.000 undersøkelser mer i årets tre første måneder. I 2015 hadde selskapet et resultat før skatt og finanskostnader på 49 millioner kroner etter å ha hatt en omsetning på 517 millioner.

Fakta om Aleris

Aleris omfatter sykehus og medisinske sentre, barnevern og omsorgstjenester. Foretaket har om lag 10.000 medarbeidere fordelt på rundt 450 virksomheter i Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet ble etablert i 2005 og eies av Patricia Industries som er en del av Investor AB. Aleris omsetter for 8,5 milliarder svenske kroner.

Fakta om Curato

Curato Røntgen er Norges største private leverandør av radiologitjenester med 13 avdelinger fordelt over hele Norge og én i Sverige. Curato Røntgen har avtale med alle de fire regionale helseforetakene. I 2015 hadde Curato Røntgen 360.000 pasientbesøk, utførte vel 600.000 undersøkelser, omsatte for omtrent 517 millioner norske kroner og hadde rundt 320 medarbeidere. Curato Røntgen ble etablert i 1977 og hovedeier i dag er private equity-fondet Altor Fund III.

Powered by Labrador CMS