Arbeidsliv

Nav publiserer onsdag en fersk analyse av langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp. Analysen tar for seg dem som mottar sosialhjelp i mer enn ett år. Illustrasjonsfoto.

Nav frykter at fattigdom skal gå i arv i innvandrerfamilier

Nav publiserer onsdag en fersk analyse av langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp. Analysen tar for seg dem som mottar sosialhjelp i mer enn ett år.

Publisert Sist oppdatert
Den viser at 29 prosent av dem som går lenge på sosialhjelp, har omsorgsansvar for barn, og de har i snitt flere barn enn andre sosialhjelpsmottakere. Innvandrere er overrepresentert, og utgjør nesten halvparten av langtidsmottakerne.

Kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav er bekymret for de mange barna som vokser opp i kummerlige kår.

– Den største bekymringen man kan ha, også̊ hvis man ser framover i tid, er innvandrergruppene hvor mange mottar langvarig sosialhjelp. Hvis vi ikke lykkes med å få̊ innvandrere inn i arbeidslivet, ser vi at sjansen øker for at de og familiene blir marginalisert i samfunnet, sier han til Klassekampen.

Åsholt frykter særlig at fattigdommen skal gå «i arv» i familier der mor eller far går lenge på sosialhjelp.

Ifølge Nav-analysen har bare 8 prosent av dem som mottar sosialhjelp over lang tid, noen tilknytning til arbeidslivet. Blant dem som mottar sosialhjelp i kortere perioder, har dobbelt så mange hel- eller deltidsarbeid.

Powered by Labrador CMS