Samfunnsansvar

Kronprins Haakon (i midten) på veg til Galdhøpiggen, her fotografert på vei opp ved Juvasshytta. Turen var en del av arrangementet «Til Topps», som er et samarbeid mellom Røde Kors og Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Tanken er å fremme integrering ved å arrangere ulike turer i norsk natur. Halvparten av deltakerne har innvandrerbakgrunn, og har meldt seg på i sine lokale miljøer.

Rapport: Norge best i Skandinavia på integrering

Publisert Sist oppdatert

Norge er bedre enn Danmark og Sverige til å innlemme innvandrere i samfunnet, viser forskning fra IMDi.

Den ferske rapporten fra Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) baserer seg på tall fra OECD og Eurostat, og omtales i VG torsdag.

– Innvandrere i Norge har høyere sysselsetting, inntekt og dels også utdanning enn i andre land i Skandinavia og EU, sier stabsdirektør Bjørn Holden iIMDi.

Det er ikke nødvendigvis vellykket integreringspolitikk som plasserer Norge over våre naboland på listen. Sterk økonomisk vekst og mange ledige jobber trekkes fram som hovedårsaker. Det pekes også på at Norge har fått flest arbeidsinnvandrere de siste årene, mens Sverige har tatt imot flest flyktninger.

Samtidig viser rapporten at det fortsatt er store utfordringer med integreringen i Norge. For eksempel er risikoen for at barn av innvandrere er fattige fire ganger så stor som for barn av norskfødte.

I Norge utgjør personer med innvandrerbakgrunn 28 prosent av befolkningen mellom 15 og 34 år, ifølge VG.

Powered by Labrador CMS