Ledelse

Direktør for VimpelComs russiske virksomhet, Mikhail Slobodin, trekker seg etter korrupsjonsanklager

VimpelCom-topp går av

Den russiske direktøren Mikhail Slobodin trekker seg etter korrupsjonsmistanker. Nordmann tar over.

Publisert Sist oppdatert

Mikhail Slobodin har etter eget ønske fratrådt sin stilling med umiddelbar effekt, melder VimpelCom i en pressemelding. Nyheten kommer i kjølvannet av at Slobodin etterforskes av russiske myndigheter i en korrupsjonssak vedrørende T Plus, energiselskapet han tidligere ledet.

Det er ikke første gang VimpelCom er i hardt vær. Telekommunikasjonsselskapet, som eies 33,6% av Telenor, har i flere år vært i søkelyset for mistanker om korrupsjon. Dette etter at milliardbeløp har forsvunnet ut av firmaet og inn i det usbekiske postboksfirmaet Takilant.

Overtas av nordmann

VimpelCom skriver videre at Kjell-Morten Johnsen vil ta over som direktør for den russiske virksomheten. Johnsen har tidligere vært leder for Telenor Europa, og sittet i VimpelCom-styret. Fra august i år gikk Johnsen inn som leder for VimpelComs stormarkeder, som i hovedsak omfatter Russland og Italia. Nå tar han over som administrerende direktør for det russiske markedet.

Slobodin i Frankrike

I følge den russiske avisen Vedomosti befinner Mikhail Slobodin seg i Frankrike for øyeblikket, men han skal være villig til å komme tilbake til Russland for å avgi forklaring. Dette skriver NRK.

Powered by Labrador CMS