siden sist

Fiktive reiseregninger og slåsskjempen Støre

Skråblikk på uka som gikk

Publisert Sist oppdatert
  • Fiktive reiseregninger. Det er et velkjent problem for arbeidsgivere at noen ansatte er alt for seine med å sende inn reiseregninger. Den slags problemer har de ikke på Stortinget med Hege Haukeland Liadal (Ap). Hun begynner å skrive reiseregninger før hun har gjennomført reisen. Det skal være noe av grunnen til at hun har levert fiktive regninger for over 60 000 kroner. I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund. Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

    Om hun har gått surr i sin egen langtidsplanlegging, om hun mener deltagelse på Beyoncè-konsert er noe politikere bør være med på eller om fristelsen til å skaffe seg litt ekstra reisegodtgjørelse er blitt for stor, er ikke godt å si.

  • Slåsskjempen Støre. Jonas Gahr Støre har etter hvert framstått som en hardtslående politiker. Det betyr at han er i ferd med å finne sitt sanne jeg som partileder. Han forteller til TV 2 i programmet «En kveld med Gloppen» at han var en skikkelig slåsskjempe som ung. «Jeg har ingen av mine opprinnelige tenner igjen i underkjeven», opplyser han.

    Ap trenger en partileder som er villig til å ofre noe for å få lagt sine politiske motstandere i bakken. Erna Solberg er ikke lett å skubbe seg på. Det er tydeligvis ikke Støre heller. Han vet å bite fra seg, med originale og kunstige tenner.

  • Skuespiller Lund. Høyesterettsadvokat Ketil Lund har startet en begynnende skuespillerkarriere etter at han gikk av med pensjon fra stillingen som høyesterettsdommer for 10 år siden. I alle fall har han fått en rolle i forestillingen «Ways of seeing». Han har skrevet en kronikk i Klassekampen om Erna Solberg som ikke vil beklage det hun har sagt om forestillingen. Her skriver han under med «skuespiller og jurist». Nå gjelder det bare at noen andre regissører gir ham en rolle slik at han kan søke om medlemskap i Norsk Skuespillerforbund.

  • Filming av politikeres hjem. Christian Tybring Gjedde har reagert sterkt på at hjemmet deres i all hemmelighet er blitt filmet og vist på Black Box Teater som del av «Ways of seeing»-forestillingen. Nå viser det seg at de har filmet feil hus. Han trenger selvsagt ikke trekke tilbake kritikken. Han kan heller kritisere dem for at de ikke klarer på holde orden på hvilke hus de skal filme. Vi kan jo ikke ha det slik at kunstnere ikke vet hvor politikerne våre bor. Før de begynner å kritisere politikere for det de mener, bør de i det minste kunne lære seg adressen til den de skal kritisere.

Powered by Labrador CMS