Annonse
STYRELEDER: Geir Lippestad ble onsdag valgt som styreleder i Arbeidsgiverforening for Vekst- og attføringsbedrifter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Geir Lippestad blir styreleder i ASVL

Geir Lippestad tar over som styreleder i ASVL etter tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Lippestad tar over etter tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Han har tidligere vært generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund og har vært medlem av Pasientskadenemda. Fra 2015 til 2017 var han byråd for næring og eierskap i Oslo. Han sitter i perioden 2015-2019 i bystyret i Oslo som representant for Arbeiderpartiet.

Vekstbedrifter

ASVL er en arbeidsgiver- og interesseforening for 210 såkalte vekstbedrifter over hele landet. ASVL har mer enn to hundre 220 medlemsbedrifter, som er spredt over hele landet. Bedriftene eies i stor grad av det offentlige og har som oppgave å gjøre arbeid mulig for alle.

Mange av medlemsbedriftenes tiltaksdeltakere og -ansatte har flere år bak seg i ordinært arbeid, men har havnet i en situasjon der de trenger drahjelp for komme seg opp og videre i livet.

Andre er unge mennesker som har falt ut fra skolen, personer med utviklingshemning, personer med rusproblemer, eller som av andre årsaker trenger ekstra bistand for å kunne mestre en jobb.

Tilrettelagte arbeidsplasser

En av ASVLs hovedoppgaver er å kjempe for at flere får en tilrettelagt arbeidsplass.

67 prosent av alle med lettere utviklingshemning står uten arbeid eller dagsenterplass, og mange banker på døren for å komme inn, ifølge organisasjonen. Mange av dem er unge som går rett fra skole og over i uvirksomhet.

«I løpet av inneværende stortingsperiode (frem til 2021) krever vi at regjeringen bevilger 2.000 varig tilrettelagte arbeidsplasser», skriver ASVL på sin hjemmeside.

Annonse
Annonse
Annonse