Annonse
UENIG OM ANSVAR: NHO støtter forslaget om en samlet pensjonskonto, men er kritiske til at det er arbeidsgiver som skal ha hovedansvaret for informasjon om kontoen til de ansatte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NHO er uenig i regjeringens pensjonsforslag

Regjeringen vil at alle ansatte i privat sektor skal ha sin egen pensjonskonto hvor alle pensjonsmidlene fra alle ansettelsesforhold samles opp.

Dette skal gi folk bedre oversikt over pensjonen sin, og gjør at man slipper å betale forvaltnings- og administrasjonsgebyrer til flere forskjellige pensjonsordninger.

NHO støtter forslaget om en slik pensjonskonto, men er kritiske til at det er arbeidsgiver som skal ha hovedansvaret for informasjon om kontoen til de ansatte, skriver Finansavisen.

De mener at dette vil føre til at arbeidsgiver får innsyn i den ansattes privatøkonomi. NHO ser også problemer med at mange små bedrifter vil få problemer med et slikt koordineringsansvar.

– Den typiske norske bedrift har under 20 ansatte. Der er administrasjonen liten, og stort sett uten kompetanse på pensjonsspørsmål, sier avdelingsdirektør for pensjon og forsikring Kristin Diserud Mildal i NHO til avisen.

Arbeidsgiverorganisasjonen foreslår sammen med Finans Norge i stedet at tjenestepensjonsleverandører fra tidligere arbeidsforhold må gi en aktiv frist, om man vil flytte midlene sine til leverandøren nåværende arbeidsgiver benytter.

Annonse
Annonse
Annonse