Annonse
Sp støtter ikke Ap og SVs krav om pensjonsendringer i privat sektor. Uforståelig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rødgrønn krangel om pensjonsforslag

Med støtte fra KrF og Sp, ville forslaget ha fått flertall på Stortinget. Men når innstillingen skal avgis fra finanskomiteen torsdag, er ingen av dem om bord, skriver Dagbladet.

– Saken er grundig utredet, og da er det uforståelig at Sp slutter seg til regjeringens beslutning om å utrede. Resultatet er en unødvendig utsettelse som betyr at vanlige folk må vente og taper penger som flertallet har rett på, sier Støre til Dagbladet.

Også SVs Audun Lysbakken kaller Sps posisjon uforståelig. Pensjonsforslaget skal angivelig gi en million arbeidstakere bedre pensjon. SV og Ap ber om at pensjonsopptjeningen skal starte fra første krone man får i lønn og at det gis medlemskap i pensjonsordning for lavere stillingsandeler, yngre arbeidstakere og kortere arbeidsforhold.

– Vi mener man skal ivareta prinsippet om pensjon fra første krone, men det er fornuftig å gjøre dette gjennom et partssammensatt utvalg. Når vi gjør endringer i pensjonssystemet, så har vi tradisjon i Norge for at dette gjøres med utgangspunkt i en bred enighet som kan stå seg over tid, sier Senterpartiets finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik.

Annonse
Annonse
Annonse