Annonse
I juni demonstrerte Ullevål-forkjemperne for bevaring av sykehuset. De tillitsvalgte ved sykehuset har lenge kjempet for nettopp en bevaring av Ullevål. De frykter at det nye sykehuset på Gaustad vil bli for lite, for dårlig og for dyrt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB      

Nytt Ullevål-opprør i Oslo Ap

I forkant av årsmøtet i Oslo Ap har en rekke partilag samlet seg og utformet et skriftlig forslag årsmøtet må ta stilling til. Forslaget er langt, men kan kort oppsummeres slik: Ullevål sykehus må bevares og videreutvikles, fagmiljøene på Ullevål må bestå og Aker sykehus må gjenreises som lokalsykehus for hele Groruddalen, skriver Dagsavisen.

Forslaget er signert av en rekke profilerte politikere i Oslo Ap som Marit Nybakk, Ole Jacob Kjendlie, Tove Strand, Gro Balas, Stine Haram og Bente Christensen.

– Ullevål ble bygget i en pandemisituasjon, og nå står vi i det samme igjen. Ullevål er et perfekt sykehus for å hanskes med smittesituasjonen, sier leder av Internasjonalt Forum og mangeårig stortingsrepresentant Marit Nybakk til Dagsavisen.

Årsmøtet i Oslo Ap, som skulle blitt avholdt lørdag, er utsatt på ubestemt tid på grunn av smittesituasjonen i Oslo.

Oslo Senterpartis fremste valgkampsak er bevaring av Ullevål sykehus, en sak tidligere Ap-mann og nå Sp-topp i Oslo, Jan Bøhler, også har engasjert seg i.

Annonse
Annonse
Annonse