Annonse
NYHET: Nå har Jobpics kommet i helt ny versjon: 50 yrker er nye, 50 er fjernet og nesten alle bilder er nye.

Jobpics: Et visuelt verktøy for studie- og karrierevalg

Ny versjon tilgjengelig!

Jobpics er spesielt nyttig for ungdom, voksne mennesker med liten erfaring fra arbeidslivet, personer med lese - og skrivevansker og flerkulturelle med dårlige norskkunnskaper.

Jobpics er svært enkelt å bruke og består av 187 bildekort med bilder av forskjellige yrker hvor interessekode (teoretisk, praktisk osv.), og krav til utdanningsnivå er angitt. På baksiden av det enkelte bilde finnes ytterligere to bilder fra samme yrke.

Basert på RIASEC-systemet

Billedkortene er basert på den største og mest kjente karriereveiledningsteorien i verden, som det ligger 50 års forskning bak.

Den amerikanske arbeidspsykologen John L. Hollands teori om yrkespersonlighet (RIASEC) er like viktig for karriereveiledningsfeltet som Freud er for psykologien. Holland kategoriserer mennesker i seks yrkespersonligheter, som man kan gjøre karrierevalg ut ifra.

RIASEC står for forskjellige egenskaper, for eksempel R for praktisk (realistic), I for teoretisk (investigative), og A for kunstnerisk (artistic). Ofte faller man innenfor flere av disse kategoriene.

Jobpics-verktøyet leveres i en solid plastkoffert og består av:

  • 187 bildekort fra bredden av norske yrker. Kortene er laminerte og tåler langvarig bruk.
  • 5 prosesskort som brukes til å velge ut aktuelle yrker og sortere kortene.
  • Manual med grundig beskrivelse av verktøyet og hvordan du bruker det.

Ta kontakt for pristilbud og mer informasjon: arbeidoginkludering.no

 

Annonse
Annonse
Annonse