Annonse
Statsminister og leder av Høyre, Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister og leder av Venstre, Guri Melby og barne- og familieminister og leder av KrF, Kjell Ingolf Ropstad under en pressekonferanse. Foto: Javad M. Parsa / NTB

Regjeringspartiene lanserer ti grep for å få flere inn i arbeidslivet

Planen, som skal få fart på Norge etter koronakrisen og bidra til å skape arbeidsplasser og inkludere flere i arbeidslivet, ble lansert på en felles pressekonferanse tirsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at fem av de ti grepene handler om å gjøre det lettere for folk å forsøke seg i arbeidslivet.

– De fem andre punktene handler om å skape flere private jobber, sier Solberg.

Blant annet vil partiene innføre en ny gründerpermisjon, tildele konsesjoner for flere havvindprosjekter, redusere formuesskatten på arbeidende kapital og sikre 100 prosent dekning av bredbånd over hele landet innen 2025.

Partiene vil også fornye, forenkle og forbedre Nav, og prøve nye ordninger som helsejustert lønn. I tillegg melder de at de skal lyse ut flere digitale studieplasser, innføre søskenrabatt for familier som har barn i både barnehage og SFO og prioritere unge i Nav.

Annonse
Annonse
Annonse