Arbeidsliv

Mer forskning på velferd, arbeidsliv og migrasjon

VAM, Forskningsrådets satsing på velferds-, arbeidslivs- og migrasjonsforskning skal videreføres.

Publisert Sist oppdatert

Det er riktignok foreløpig ikke fastsatt tidspunkt for ny utlysning, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

Programmet er i siste fase og går inn i sitt siste år i 2018. Midlene for hele programperioden er disponert og programmet er avhengig av ekstern finansiering (fra departementene) for en videre forskningsinnsats på området. Gitt at finansieringen sikres, vil det bli en utlysning i 2018, trolig på vårparten.

Nytt programstyre

Divisjonsstyret har vedtatt å videreføre forskningsinnsatsen, men det er først når Forskningsrådet har fått en tilslutning fra finansiørene at de kan starte arbeidet med å sette sammen et nytt styre. Forskningsrådet har mottatt 12 forslag til programstyremedlemmer fra forskningsmiljøer og andre, og disse vil de ta med inn i arbeidet med å sette sammen et nytt styre. Rådet håper at et nytt programstyre kan starte arbeidet våren 2018

Forslag om ny forskningsinnsats

Forskningsrådet oversendte før sommeren en anbefaling til aktuelle departementer om innholdet i en ny forskningsinnsats på velferds-, arbeids-, migrasjons- og sykefraværsområdet, med frist til å gi en tilbakemelding innen 1. oktober.

Notatet «Forskning for et sosialt og økonomisk bærekraftig velferdssamfunn» vil være et underlag i arbeidet med å fastsette en strategi, det vil si at det lages en programplan for forskningsinnsatsen på området. Et nytt programstyre vil få ansvaret for å utvikle den nye programplanen.

Forskningsmiljøer og brukere av forskning leverte vinteren 2017 en rekke forslag og innspill til utfordringer og kunnskapsbehov framover, og dette ble brukt som underlag for anbefalingen til departementene. I tillegg er evalueringene av VAM- og Sykefraværsprogrammene viktige når innretningen for en ny forskningsinnsats skal utarbeides.

Powered by Labrador CMS