Arbeidsliv

Motitech stakk av med seieren i konkurransen Årets Sosiale Entreprenør 2017.

Treningsløsning for eldre ble årets sosiale entreprenør

– Det er en stor ære og anerkjennelse, sier daglig leder i Motitech AS Jon Ingar Kjenes.

Publisert Sist oppdatert

I tøff konkurranse med fire andre kandidater ble Motitech AS kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2017.

Prisutdelingen fant sted på Sentralen i Oslo under årskonferansen til European Venture Philanthropy Association i går, med Ferd Sosiale Entreprenører som vertskap.

Blant 500 fremmøtte ble Motitech hyllet for deres evne til å kombinere innovasjon, dobbel bunnlinje og internasjonalt vekstpotensial.

Digitalisering i praksis

Motitechs løsning Motiview lar brukerne dra på sykkeltur gjennom kjente omgivelser, ved hjelp av video, musikk og lyder.

– Dette er digitalisering i praksis. Det er mye snakk om fintech, men medtech er minst like viktig. Motitech kombinerer innovative digitale løsninger med trening for å øke livskvaliteten blant eldre og demente. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle involverte, sier juryleder Johan H. Andresen i en pressemelding.

Kommunalt til internasjonalt

Motitech springer ut fra et prosjekt i regi av Bergen kommune. Formålet med prosjektet var å motivere eldre og demente til økt fysisk aktivitet. Resultatene fra prosjektet var så gode at Motitech AS ble etablert som et eget selskap i 2013.

– Det er en stor ære for oss alle i Motitech å vinne prisen Årets Sosiale Entreprenør 2017. Det er en stor anerkjennelse og inspirasjon i vårt arbeid for å bidra til bedre helse blant eldre og personer med demens, både her i Norge og internasjonalt, sier Kjenes.

Årets konkurranse har et internasjonalt fokus, og skalering og vekst i nye markeder er et viktig kriterium. Motitechs teknologi er i bruk i 40 kommunale institusjoner i Bergen og rundt 140 institusjoner i Norden. Når står andre deler av verden for tur.

– Vi opplever stor etterspørsel og er på utkikk etter økonomiske og strategiske partnere for å skalere virksomheten. Vi gikk inn i det nordiske markedet i 2016, og har siden realisert prosjekter i Canada og England, sier Kjenes.

Muligheter for vekst

Juryen trekker frem at Motitech har en klar sosial misjon, og bidrar både til helsebringende og sosiale løsninger.

– Motitech er en verdig vinner på mange måter. Med en aldrende befolkning og press på ressursene i velferdssamfunnet, må vi ta i bruk nye og innovative løsninger for å møte våre behov. Motitech kan allerede i dag vise til resultater, samtidig som de har et betydelig skalerings- og vekstpotensiale med det samme grunnkonseptet, sier Andresen.

Motitechs løsning er både effektiv, motiverende og gir dokumenterte resultater for brukerne. I tillegg er løsningen enkel å ta i bruk.

Motiview består av en skjerm med motivasjonsfilmer, som kombineres med en brukertilpasset ergometersykkel. Skjermen gir tilgang til et landsdekkende filmbibliotek. Kundene, både offentlige og private, sparer tid og ressurser på å legge til rette for bedre helse for sine brukere.

Hver måned sykler Motitechs brukere over 6.000 km og filmbiblioteket er under stadig utvikling.

Årets Sosiale Entreprenør

  • Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris til en sosial entreprenør som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer.

  • I 2017 har prisen et internasjonalt fokus og juryen har lagt vekt på vekt på både innovasjon, dobbel bunnlinje og internasjonalt vekstpotensial.

Powered by Labrador CMS