Arbeidsliv

Innspillingen av Heimebane 2 var blant prosjektene som ble rammet under dramastreiken. Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i NRK-serien.

Dramastreiken er over

Streiken som har rammet TV-dramaproduksjonen de tre siste ukene er nå over.

Publisert Sist oppdatert

Dramastreiken som har pågått siden 1. september er nå over etter at Virke og Norsk filmforbund (NFF) ble enige om en ny avtale for TV-drama.

Avtalen går ut på at Virke og NFF skal gjennomføre et uavhengig utredningsarbeid som skal danne utgangspunkt for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019, heter det i en pressemelding fra Virke.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NFF. Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, skriver forhandlingsleder i Virke, Trond Teisberg, i pressemeldingen.

Gjenopptar opptak

De totalt 56 filmarbeiderne som ble tatt ut i streik kan nå gjenoppta arbeidet med innspilling og etterarbeid med de ulike dramaproduksjonene.

– Nå går vi inn i det viktige arbeidet for å styrke samarbeidet og avtalene mellom partene. Vi fikk en forsikring om det lønnsmessige, en forsikring om en ekstra ivaretakelse av assistentfunksjonene. Det har ofte vært der folk har hatt de dårligste avtalene – hos de ferske og nyutdannede, sier forbundsleder i NFF til bransjemagasinet Rushprint.

Produksjonene som ble rammet var Heimebane 2 (Motlys for NRK), Twin (Nordisk Film Production for NRK), Wisting (Cinenord for TV2), Exit (Fremantle for NRK) og Seizure (Miso Film for MTG/Viaplay).

Powered by Labrador CMS