Arbeidsliv

Illustrajonsfoto

Høyskole inngår kompetansesamarbeid med bemanningsbyrå

Publisert Sist oppdatert

Et nytt samarbeid mellom ManpowerGroup og Høyskolen Kristiania skal gi unge betalt jobb samtidig som næringslivet får kompetansen de skriker etter.

– Det finnes mange som med litt faglig påfyll og støtte kan få seg nok kompetanse til å både få seg jobb, og gi arbeidslivet sårt tiltrengt kompetanse, sier Ketil Risberg, direktør for bedriftsutvikling i ManpowerGroup.

Manpower Academy er et tolv måneder langt jobbtreningsprogram, der deltakere får utdanning ved Høyskolen Kristiania samtidig som de får praktisk arbeidserfaring hos utvalgte bedrifter. Alt sammen mens de mottar lønn. Underveis får de også karriereveiledning og coaching.

Helsesektoren først ut

Mangelen på arbeidskraft er aller størst innen helse, pleie og omsorg med et underskudd på 12 750 personer, ifølge NAV. Det første programmet som rulles ut i Manpower Academy er derfor innen helsetjenester.

Sammen med selskapet AssisterMeg, et selskap som tilbyr helse- og omsorgstjenester, skal et kull på 25 personer trenes opp og utdannes til helsefagarbeidere med muligheten til å ta fagbrev.

Kandidatene får fast ansettelse i Manpower med full turnus hos AssisterMeg. Studiene ved Høyskolen Kristiania er tilpasset jobbhverdagen, med faste samlinger, innleveringer og nettbasert undervisning.

Programmet skal dermed gi både den praktiske og teoretiske kompetansen som trengs for å ta fagbrev som helsefagarbeider. Her utvikler arbeidssøkere etterspurt kompetanse mens de jobber for fullt – med lønn.

– Vår erfaring er at akademimodellen tetter gapet mellom arbeidssøkere og jobber som trenger spesifikk kompetanse. Tilbudet har fått en veldig positiv mottakelse, med godt over 100 søkere i første runde, sier Risberg.

Vil ta programmet videre

Samarbeidet mellom Høyskolen Kristiania og ManpowerGroup begrenser seg ikke bare til helsefag. Ambisjonen er å utvikle egne programmer innen logistikk, oppvekstfag i tillegg til salg og service. Dette er andre områder hvor det er stort behov for folk med oppdatert kompetanse.

Christen Krogh, prorektor for arbeidsliv og innovasjon Høyskolen Kristiania, mener samarbeidet mellom de to partene representerer en viktig utvikling.

Studenter ved høyskolen har lenge hatt mulighet for praksis gjennom sine studieløp. Dette er svært populært og studentene kommer tilbake med erfaring om hvordan det de har lært lar seg anvende i praksis samtidig som høyskolen får jevnlige tilbakemeldinger om studienes relevans fra arbeidsgivere.

– Vi snakker om en vinn-vinn-situasjon. Høyskoler og universiteter som helhet må komme stadig tettere på næringslivet for å gi relevant fagkompetanse. Vi tror samarbeid som dette kan være en modell for fremtidens utdanning, sier Krogh.

Powered by Labrador CMS