Annonse
REKORD: Det er utlyst rekordmange stillinger i det nye traineeprogrammet, forteller kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rekordmange traineestillinger i staten

Staten har nettopp lyst ut et traineeprogram for mennesker med høyere utdanning og nedsatt funksjonsevne. 43 stillinger er ledige over hele landet. 

– Jeg er stolt over at vi denne gangen har rekordmange stillinger. Staten vil gå foran som et godt forbilde, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Programmet skal gi mer mangfold og inkludering i statlig rekrutteringspolitikk. Tilsvarende programmer har vært gjennomført flere ganger tidligere.

– Unik mulighet

– For statlige arbeidsgivere er denne ordningen en unik mulighet til å bli kjent med dyktige mennesker de kanskje ellers ikke ville ha møtt. Mennesker som kanskje går under radaren i de ordinære søknadsprosessene. Dette vil vi gjøre noe med. Traineeprogrammet er også en god mulighet for virksomhetene til å følge opp regjeringens inkluderingsdugnad, sier Mæland.

De som blir ansatt skal gjøre en vanlig jobb i en statlig virksomhet og følger et medarbeiderutviklingsprogram.

– For kandidatene er dette en god ordning. De får mulighet til verdifull arbeidserfaring og et skreddersydd medarbeiderutviklingsprogram. Jeg håper mange vil la seg friste av spennende jobber i staten og søke innen fristen 15. august, sier statsråden. 

Annonse
Annonse
Annonse