Annonse
PENSJONSKAMP: Ap-leder Jonas Gahr Støre prøvde for fjerde gang å flertall i Stortinget for prinsippet om pensjon fra første krone, men fikk tommel ned fra Siv Jensen, trass i at Frp har sans for forslaget.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ap til ny kamp for pensjon fra første krone

Forslaget er blant seks forslag som Ap la fram for Stortinget torsdag. Det er fjerde gang på knapt to år Ap fremmer det samme forslaget.

– Dette er en måte å påpeke en grunnleggende urimelighet på. Denne saken er grundig utredet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.

I 2018 ble det holdt en egen høring om saken i Stortinget.

Men til nå har Ap hatt regjeringsflertallet mot seg. Etter Frps regjerings-exit åpner det seg imidlertid en ny mulighet, mener Støre.

– Dette er et forslag som Frp sier de har sans. Dette ville jo vært en mulighet for dem til å si at ja, dette stemmer vi for, sier han.

I Stortinget torsdag gjorde Frp det imidlertid uttrykkelig klart at de ikke kommer til å stemme for noen av de mange løse forslagene til resten av opposisjonen.

Ikke overraskende, men ryddig, mener Støre.

– Det var nyttig å få dette avklart. Men det betyr jo at på områder der man kunne rettet opp store skjevheter, der velger Frp ikke å gjøre noe, sier Ap-lederen, som garanterer at dersom de rødgrønne vinner valget i 2021, vil pensjon fra første krone stå høyt på agendaen.

Annonse
Annonse
Annonse