Annonse
KOMMER TILBAKE: Tallene fra Nav viser at permitterte sakte men sikkert kommer tilbake i jobb. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En av fire koronaledige tilbake på jobb

De oppdaterte tallene viser at mange av dem som ble permittert på grunn av koronautbruddet er gått tilbake i jobb, skriver Aftenposten.

Om lag 400.000 mennesker registrerte seg som arbeidssøkende etter 10. mars. Siden den gang har også 97.000 forlatt ledighetsstatistikken.

– Samtidig som svært mange registrerer seg som arbeidssøkere, er det også mange som avslutter sin status som arbeidssøker og går tilbake til arbeid, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav.

Fra og med den siste uken i mars har tallene vist at flere og flere kom tilbake i jobb. 

– Utover i april har langt flere gått ut av ledighetskøen, og dette har nok flere forklaringer. Endringene i permitteringsregelverket gjorde det langt billigere for bedriftene å permittere, og det medførte trolig at noen bedrifter permitterte flere enn nødvendig i den innledende fasen av krisen, sier Andersen til Aftenposten.

Rammer mindre hardt enn fryktet

Dette skyldes blant annet at bedrifter tilbakekaller ansatte som har blitt permittert, fordi de ser at krisen ikke rammer dem så hardt som de trodde den skulle. 

– Innen butikk- og salgsarbeid har for eksempel antallet ledige falt en god del de siste ukene. Dette er ikke en bransje som ble nedstengt 12. mars, men hvor mange ble permittert de første ukene. Det kan se ut som om blant annet økt netthandel har gjort at det har gått bedre enn man kanskje fryktet i starten her, sier han.

Likevel er det fremdeles 300.000 personer ledige som følge av korona-pandemien. Før koronakrisen inntraff var 106.000 personer registrert som arbeidssøkende hos Nav, og de 300.000 personene kommer i tillegg til de som var ledige fra før.

 

Annonse
Annonse
Annonse