Annonse
BEKYMRET: – Vi har ingen tid å miste, for det er gjerne slik at jo lenger man venter, desto vanskeligere blir det å få folk varig inn i jobb, sier Nina Melsom i NHO til NRK. Foto: Moment Studio/NHO

Prestisjeprosjekt for inkludering får kritikk

I fjor startet et pilotprosjektet «Vi inkluderer!», som er et samarbeid mellom Nav og partene i arbeidslivet. Prosjektet er en del av regjeringens inkluderingsdugnad og har som mål å bidra til at flere med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en kommer i jobb.

Prosjektet ledes av Nav og skal i første omgang prøves ut i tre fylker: Vestland, Trøndelag og Oslo.

– Ingen tid å miste

Nå får Nav kritikk fra analyseselskapet Oslo Economics for problemer med å komme skikkelig i gang, forteller NRK. Ifølge kritikken er prosjektet hemmet av manglende koordinering og dårlig informasjonsflyt.

Oslo Economics har fått i oppdrag å evaluere prosjektet, og selskapet skriver på sine nettsider at evalueringen skal pågå fram til mars neste år.

Kritikken av prestisjeprosjektet bekymrer Nina Melsom, som er direktør for arbeidsliv i NHO.

– Vi har ingen tid å miste, for det er gjerne slik at jo lenger man venter, desto vanskeligere blir det å få folk varig inn i jobb. Med andre ord: Hvis ikke dette gis tilstrekkelig prioritet, så risikerer vi at flere faller varig ut av jobb, sier hun til NRK.

Har tatt tid

Det har tatt lengre tid å få prosjektet i gang enn først ventet, vedgår arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav.

– I starten var dette et samarbeid mellom NHO og Nav, og det har vært veldig bra. Nå har det kommet til langt flere aktører fra næringslivet. Det vil også gi et mer solid prosjekt, sier han til NRK.

Deltakere i prosjektet, i tillegg til Nav og NHO, er arbeidsgiverorganisasjonene Virke, Spekter og KS og arbeidstakerorganisasjonene LO, Akademikerne, YS og Unio.

Annonse
Annonse
Annonse