Arbeidsliv

– Norge er et land med små forskjeller og høy tillit. Det vil ikke være uproblematisk å gi noen grupper større friheter enn andre, men her må andre hensyn veie tyngre, mener Erik Kollerud.

– Et vaksinepass kan bidra til å redde arbeidsplasser

Men YS-leder Erik Kollerud erkjenner at vaksinepass kan skape misnøye blant de som ikke er vaksinert.

Publisert Sist oppdatert

YS skriver i en melding at de ønsker ordning med vaksinepass velkommen.

– Et vaksinepass kan bidra til å redde arbeidsplasser, sier YS-leder Erik Kollerud.

Han mener målet må være å få så mye som mulig av hverdagslivet, arbeidslivet og økonomien tilbake til normalen så fort som mulig, men på en smittevernmessig forsvarlig måte.

– Når vi nå nærmer oss en million vaksinerte, bør de få mulighet til å bruke flere tjenester. Det vil redde arbeidsplasser, sier han.

Kan bli problematisk

YS-lederen erkjenner at vaksinepass kan skape misnøye blant de som ikke er vaksinert:

– Norge er et land med små forskjeller og høy tillit. Det vil ikke være uproblematisk å gi noen grupper større friheter enn andre, men her må andre hensyn veie tyngre, mener Kollerud.

– De av oss som ikke er vaksinert vil ikke få det verre om andre får utstedt et vaksinepass. De mange tusen som har stått uten jobb i reiseliv, uteliv og handel i over ett år vil derimot få det veldig mye bedre, sier han.

Kollerud peker også på at vi nå går inn i en tid av året som er særlig viktig for enkelte bransjer.

– Noen har argumentert med at en ordning med vaksinepass bare vil føre til at noen virksomheter kan åpne, og det noen få uker tidligere enn ellers. To uker i høysesongen for reiselivet og utelivet kan bety et være eller ikke være for disse virksomhetene, advarer Kollerud.

Powered by Labrador CMS