Annonse
I alt 80 prosent av alle koronapasienter som har vært lagt inn på intensivbehandling i norske sykehus, har overlevd. Her avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.  Foto: Terje Bendiksby / NTB    

80 prosent av innlagte koronapasienter overlevde

Tall P4-nyhetene har hentet fra Folkehelseinstituttets ukesrapport viser at per 8. november har 273 pasienter vært intensivinnlagt med koronasmitte.

Av de 260 som ikke lenger er inneliggende i intensivavdeling, foreligger det fullstendig registreringer for 259. 13 personer lå fortsatt på intensivavdeling da ukerapporten ble lagt fram i forrige uke. 50 personer døde på intensivavdelingene.

16 prosent av dem som ble innlagt på sykehus med koronasmitte, ble innlagt på intensivavdelingen. Medianalderen deres var 62 år. 69 prosent av dem hadde minst én risikofaktor. Da er høy alder holdt utenfor.

– Vi må ta denne situasjonen på alvor. Når vi ser utviklingen nå, så har den vært ganske dramatisk når det gjelder stigning i smittetallene, og også i Norge kan vi få en situasjon hvor helsesystemet vårt kommer i strekk, advarer avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Annonse
Annonse
Annonse