Annonse
SNUDDE OM MUNNBIND: Oslo universitetssykehus vil likevel ikke påby munnbind for ansatte som har vært i Sverige Foto: pinkomelet / iStockphoto
Oslo universitetssykehus

Dropper særsvenske munnbindkrav

Onsdag denne uken innførte OUS krav om munnbind på jobb i ti dager for alle ansatte som hadde vært i grønne områder i Sverige. Kravet gjaldt både ansatte som hadde pasientkontakt og øvrige ansatte. Men nå dropper sykehuset spesialkravene for sverigefarerne, det kommer frem i en artikkel på Dagens Medisin.

Torsdag pågikk det en intern diskusjon på sykehuset om hvorvidt ansatte som ikke hadde pasientkontakt også måtte føye seg etter kravene. Men nå går sykehuset altså bort fra spesialkravene for alle ansatte. Sykehuset skiller nå kun mellom røde og grønne områder.

Sykehuset fraråder likevel ansatte å reise utenlands.

"For å opprettholde nødvendig drift av sykehuset, redusere smitterisiko og redusere antall ansatte i karantene, fraråder OUS reiser til utlandet. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke nekte den ansatte å reise til utlandet i sin fritid. Sykehuset har imidlertid siden mars 2020 frarådet våre ansatte om å reise til utlandet når det ikke er nødvendig", heter det i en beskjed som er sendt ut til alle ansatte på sykehuset, og som Dagens Medisin har sett.

Annonse
Annonse
Annonse