Annonse
I RISIKOSONEN: – Utgangspunktet vårt er at vi både har en alderssammensetning og en helsesituasjon blant medlemmene som tilsier at vi har flere i risikosonen enn det som er vanlig, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Handikapforbundet. Foto: Øivind Fjeldstad
Korona

Handikapforbundet og FFO dropper møter

I går besluttet Norges Handikapforbund (NHF) å innføre restriksjoner på møtevirksomhet for å unngå korona-smitte.

Organisasjonen vil inntil videre ikke gjennomføre fysiske møter, men i stedet bruke videomøter og andre digitale løsninger så langt det det er mulig, skriver Handikapnytt.

– Utgangspunktet vårt er at vi både har en alderssammensetning og en helsesituasjon blant medlemmene som tilsier at vi har flere i risikosonen enn det som er vanlig. Derfor må vi være ekstra forsiktige, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

Høysesong for møter

Denne tiden på året er det høysesong for møter i Handikapforbundet. Organisasjonens regler sier at årsmøter i lokal- og regionlag skal være gjennomført innen utgangen av mars. Denne regelen blir nå opphevet i 2020, inntil ny beskjed blir gitt, skriver Handikapnytt.

Lokal møtevirksomhet forbys ikke, men Handikapforbundet sentralt oppfordrer på det sterkeste til ikke å gjennomføre slike møter.

– Slik vår organisasjon er satt sammen, kan ikke NHF sentralt gi pålegg om hva lokallag og regionlag skal gjøre. Det gir ikke organisasjonens lovverk oss myndighet til. Men vi kan komme med en sterk henstilling, sier Brandvik til Handikapnytt.

Forbundslederen poengterer at smittevern er et spørsmål om solidaritet. Om folk bryter karantenebestemmelser eller råd fra helsemyndighetene, skaper det større risiko for andre når de beveger seg ute i samfunnet, påpeker hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

AVLYSER MØTER: – Ut fra det bildet vi ser nå, og etter råd fra helsemyndighetene, har vi besluttet å stoppe møtevirksomhet, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO til Handikapnytt. (Foto: Øivind Fjeldstad)

Også FFO avlyser møter

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) begrenser også møtevirksomheten på grunn av koronaviruset.

– Ut fra det bildet vi ser nå, og etter råd fra helsemyndighetene, har vi besluttet å stoppe møtevirksomhet, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) til Handikapnytt.

Beslutningen gjelder større møter og konferanser, mens mindre møter, som styremøter og liknende, foreløpig går som normalt.

Årsmøter som skulle gått sist helgen er utsatt. Dette gjelder FFO Akershus, Buskerud og Østfold, samt etableringsmøte av nye FFO Viken, forteller FFO på sine nettsider. Ny dato er satt til 18. april.

«Slik vi vurderer situasjonen akkurat nå har vi ikke på generell basis valgt å avlyse alle arrangementer i FFOs regi. Likevel har vi anbefalt at møter som krever vedtak og slik sett er avhengig av oppslutning fra våre medlemsorganisasjoner og delegater fra disse, bør vurderes utsatt», skriver FFO i en orientering om korona-forhåndsregler på organisasjons nettsider.

Annonse
Annonse
Annonse