Annonse
ADVARSEL: Lettelse av koronatiltakene kan gi flere smittede, advarte Helseminister Bent Høie på onsdagens koronapressekonferanse.  Foto: Terje Pedersen / NTB
Høie

Liv vil gå tapt hvis vi slipper smitten løs

– Hvis vi slipper smitten, løs vil sykehusene bli overbelastet og selv bli rammet av smitte. Da vil nok en gang mange pasienter som har andre sykdommer, oppleve at de ikke får behandling, kontroller og oppfølging. Helse og liv vil gå tapt, sa helseminister Bent Høie (H) på onsdagens koronapressekonferanse.

Den siste tiden har flere sagt at de mener koronatiltakene er for strenge i forhold til effekten og alvorligheten av koronautbruddet.

Situasjonen er fortsatt krevende i Hammerfest.

Høie viser til at en lettelse av koronatiltakene kan gi flere smittede, og at det igjen kan føre til at ansatte på sykehusene må holde seg hjemme under lokale smitteutbrudd, slik som i forbindelse med smitten på Hammerfest sykehus.

– Situasjonen er fortsatt krevende i Hammerfest. Der er 15 ansatte og tre pasienter bekreftet smittet, og mer enn 120 personer er satt i karantene, sier Høie.

Flere pasienter har nå blitt sendt til behandling andre steder i regionen som følge av smitten.

Høyeste antall koronainnlagte siden slutten av mai

Ikke siden 28. mai har så mange koronasmittede pasienter vært innlagt på norske sykehus. Onsdag var 36 innlagt.

Det er sju flere enn tirsdag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

To av koronapasientene får respiratorbehandling. Det er én færre enn dagen før.

Flest koronasmittede pasienter er det i helseregionen Helse sør-øst, med 27. Helse vest, Helse Midt-Norge og Helse nord har tre koronapasienter hver.

Oslo universitetssykehus er helseforetaket med flest koronasmittede pasienter, ifølge Helsedirektoratets oversikt. Foretaket har åtte koronapasienter. Videre har Ahus fem koronapasienter.

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 16.771 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 169 meldte tilfeller siste døgn.

Onsdag ble det rapportert om et nytt koronadødsfall i Drammen. Tirsdag hadde Folkehelseinstituttet registrert 278 koronarelaterte dødsfall her i landet siden mars.

Annonse
Annonse
Annonse