Annonse
STRENGE TILTAK: Det har vært strenge sikkerhetstiltak på sykehjemmene i pandemien, som her på Langerud sykehjem i Oslo.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

161 har søkt erstatning etter koronasmitte i helsevesenet

Norsk pasientskadeerstatnings oversikt viser at 140 av søknadene gjelder pasienter som har vært innlagt på sykehjem eller omsorgsbolig, skriver Adresseavisen. De øvrige har kommet etter sykehussmitte.

– De fleste kravene har kommet fra pårørende etter dødsfall, sier kommunikasjonssjef i Norsk pasientskadeerstatning, Øystein Solvang til avisa.

Flest saker stammer fra Viken, der det er sendt inn 75 erstatningskrav, mens også Oslo (28), Vestland (22) og Vestfold og Telemark (14) har et tosifret antall.

I Trøndelag er det tre saker. To av dem er ferdigbehandlet og har endt med erstatning til pårørende etter pasienter som har dødd etter å ha blitt smittet i helsevesenet.

Erstatningen skal dekke reelle kostnader til begravelse og tap av forsørger. Norsk pasientskadeerstatning venter en økning i kravene etter å ha informert om rettighetene til erstatning i mediene.

Annonse
Annonse
Annonse