Annonse
VALGLØFTER: Statsminister og partileder Erna Solberg (H) presenterte mandag Høyres største valgløfter for stortingsvalget 2021.  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Erna skal overbevise Ap om rusreform med argumentenes kraft

– Jeg synes det var dumt at Arbeiderpartiet ikke gikk med på det. Jeg håper de innser at det var feil, og så skal vi jobbe med argumentenes kraft, sier Solberg til NTB.

På Høyres gruppekonferanse mandag, der partiets valgkampløfter ble lansert, var statsministeren klar på at Høyre lover å kjempe videre for en rusreform.

– Vi skal bruke argumentene og debattere dette hardt, som en viktig del av sosialpolitikken. Jeg mener dette er et av de viktigste sosialpolitiske grepene framover, å flytte fra straff til behandling, sier Solberg.

Rusreformen, der målet er å avkriminalisere bruk og besittelse av små mengder narkotika og sørge for at narkotikabruk først og fremst møtes med helsehjelp, var regjeringens største sosialpolitiske satsing i den siste stortingsperioden.

Senterpartiet og Fremskrittspartiet var imidlertid motstandere fra starten av, og da Arbeiderpartiets landsmøte stemte imot avkriminalisering var det flertall imot rusreformen på Stortinget.

I tillegg er det godt kjent at Kristelig Folkeparti (KrF) ikke er begeistret for rusreformen, og partileder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ønsket til og med Arbeiderpartiets landsmøtevedtak velkommen. Dermed kan Høyre og Venstre måtte kjempe en kamp i motbakke i neste stortingsperiode, selv om regjeringen blir gjenvalgt.

Annonse
Annonse
Annonse