Annonse
AVVISER OPPLYSNINGER: Helsedirektør Bjørn Guldvog (til venstre), helseminister Bent Høie og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse nylig.  Foto: Torstein Bøe / NTB

Helsedepartementet avviser opplysninger om full gjenåpning av samfunnet

Beslutningen om nøyaktig tidspunkt for gjenåpning skal tas torsdag, men avgjørelsen om at tiden har kommet, er allerede tatt, skriver Dagens Næringsliv.

Regjeringens beslutning vil etter hva Dagens Næringsliv erfarer, være i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet.

Avvises av departementet

Helse- og omsorgsdepartementet avviser overfor Avisa Oslo , Nettavisen og NTB at opplysningene stemmer.

– Uavhengig av om det er pressekonferanse eller ikke i morgen: Det som står i DN-artikkelen stemmer ikke. Det blir ikke varsling av full gjenåpning i morgen, opplyser en kilde i departementet til NTB.

Smittetall under 1

Onsdag ettermiddag poengterte helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) overfor NTB at smittetallene ser ut til å flate ut, og at r-tallet nå er under 1.

– Det er gode nyheter. Vaksiner er veien tilbake til hverdagen, og oppslutningen om vaksinasjon er veldig høy i Norge. Vi nærmer oss målet om at 90 prosent av alle voksne er fullvaksinert. Jeg håper så mange som mulig takker ja til vaksinedose to, sa han.

Han opplyste da at regjeringen i vurderingen av videre gjenåpning legger størst vekt på kapasitet i helsetjenesten og hvor mange som er vaksinert, men at de også ser på smittesituasjonen.

Annonse
Annonse
Annonse