Samfunn

DIGITAL OMLEGGING: Koronapandemien har ført til at fysiske møter er erstattet av digitale samtaler.

Økt press på lavterskeltilbud for psykisk helsehjelp

Pågangen til det lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp har økt kraftig etter koronautbruddet. Men bare én av fem kommuner har et slikt tilbud om hjelp til dem som sliter psykisk.

Publisert Sist oppdatert

Ambisjonene var store da lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp ble lansert som et pilotprosjekt i utvalgte kommuner i 2012. «Ved oppstart i 2012 var det et uttalt mål om at alle kommuner skulle ha tilbudet innen 2020», ifølge en fersk rapport om konsekvensene av koronapandemien for nordmenns psykiske helse.

Det målet er langt fra nådd. Da 2020 kom, var det bare etablert 65 Rask psykisk helsehjelp-team i kommuner, bydeler eller i interkommunalt samarbeid. Det store flertallet av norske kommuner manglet dermed et slikt tilbud da koronapandemi og strenge smitteverntiltak førte til at flere fikk behov for hjelp til å takle psykiske helseplager.

Norge ville vært bedre rustet til å håndtere de psykiske helseutfordringene knyttet til pandemien hvis tilbudet om Rask psykisk helsehjelp hadde vært bedre utbygd før koronautbruddet, tror prosjektleder Trond Asmussen i Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid, NAPHA.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS