Annonse
Av 3,3 milliarder sysselsatte i verden, er 61 prosent å finne innen uformell sektor. Disse kvinnene jobber på en tekstilfabrikk i Barcelos i Portugal. Foto: AP / NTB scanpix

172 millioner arbeidsledige i verden

Den offisielle arbeidsledigheten var ved utgangen av fjoråret 5,0 prosent, en nedgang fra ett år tidligere da den var på 5,1 prosent. 61 prosent av alle arbeidere var imidlertid å finne i uformell sektor, viser rapporten.

Verden sliter med å oppnå målet om anstendig arbeid for alle, og flertallet av de 3,3 milliarder menneskene som er sysselsatt, mangler ifølge ILO økonomisk sikkerhet. 700 millioner sysselsatte tjener så lite at de lever i fattigdom.

– Fraværet av anstendig lønn og arbeidsforhold med svake rettigheter gjør at sysselsetting ikke nødvendigvis bidrar til å løfte folk ut av fattigdom, konstaterer ILO.

Verden er fortsatt langt unna å realisere prinsippet om lik lønn for likt arbeid. De fleste land sliter også med å gi like god beskyttelse til arbeidsmigranter som ikke-migranter mot helseskader på arbeidsplassen, ifølge rapporten.

Annonse
Annonse
Annonse