Annonse
Foto: Play Magnus

Næringslivsledere skal spille sjakk mot østkantungdom

Arrangementet Næringslivet møter Østkanten skal avholdes for første gang 4. oktober 2019 på Oslo Sentralstasjon.

Da skal representanter fra næringslivet spille sjakk mot ungdom fra Oslos østkant. 

Blant deltakerne er Oslos ordfører Marianne Borgen, konsernsjef i FERD Morten Borge, Play Magnus’ Kate Murphy og daglig leder i Betonmast, Frode Antonsen.

Antonsen og Betonmast har stor tro på sjakkens rolle.

– Gens una sumus - vi et ett folk. Vi synes sjakkens ordspråk er veldig godt og har stor tro på at sjakken kan bidra til å øke integrasjon i den delte byen vår, sier Antonsen.

Sosialt initiativ

Næringslivet møter Østkanten er sosialt initiativ med fokus på nettverksbygging og brobygging gjennom sjakk.

En næringslivsleder eller idrettsprofil blir satt på samme team som en ungdom fra Oslos østkant, og de spiller så en parsjakkturnering sammen.

Parsjakk innebærer at de to spillerne utfører annethvert trekk uten at de kan snakke sammen om sjakktrekkene de skal spille. Dette krever en felles forståelse for hverandre og styrker samarbeidsevnene til begge deltagerne.

Arrangementets formål er å skape relasjoner og bruke sjakk som et kontaktpunkt. Arrangørenes mål er å bidra til et integrert Norge der alle føler seg inkludert.

– Vi ønsker å gi vårt lille bidrag til å skape en arena med sjakken som fellesnevner og katalysator. En arena som utvisker kulturelle, religiøse og andre forskjeller og har vår felles sjakkinteresse i fokus. Og selvsagt håper jeg på å vinne sammen med min unge makker, sier Antonsen.

Stor suksess i Sverige

Initiativtakeren til konseptet er den svenske stormesteren og landslagsspilleren Pontus Carlsson. Arrangementet har blitt gjennomført over 25 ganger iblant annet Stockholm, Gøteborg og Malmø.

– Dette er et viktig initiativ for å motvirke fordommer og gi ungdommene fra utkanten av byen en mulighet til å danne seg et nettverk, som de kanskje mangler. Dette gir også selskapene en god mulighet til å oppdage nye talenter. Jeg har selv vært vitne til vennskapsrelasjoner og mentorskap oppstå på tvers av alder og bakgrunn ved hjelp av sjakk, sier Carlsson.

Arrangementet er fortsatt åpen for deltakelse

Arrangørene ønsker representanter fra næringslivet, samt bedrifter og selskaper som ønsker å være med på arrangement 

Arrangementet er støttet av Play Magnus, grunnlagt av Magnus Carlsen, og chess24 som er en av Carlsen sine selskaper.

Annonse
Annonse
Annonse