Ledelse

6 ting som skremmer bort rekruttererne

Sender du ut hundrevis av upersonlige søknader reduserer du sjansene dine, mener rekrutteringsekspert.

Publisert Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal bevege seg i jobbsøketerrenget. Du vil tiltrekke deg oppmerksomhet, men ikke negativ oppmerksomhet. Du vil stikke deg ut, men med positivt fortegn. Amy Elisa Jackson i rekrutteringsfirmaet Glassdoor forklarer hos Fast Company seks ting arbeidssøkerne gjør som skremmer bort rekruttererne.

Uspesifisert eller villedende informasjon

En CV bør være skreddersydd for den aktuelle stillingen. Bruk mindre tid på irrelevante erfaringer, og trekk fram det som kan kobles direkte til jobben du søker på.

En profil på profesjonelle sosiale nettverk skal fortelle i klartekst hvorfor du er en ideell kandidat til stillingen. Hold hobbyer og fritidssysler utenfor, og gå heller i dybden på det som står i CV-en din.

Sagt enkelt skal du gjøre rekruttererens jobb enklere ved å gjøre utfyllende og korrekt informasjon om deg selv lett tilgjengelig.

For mange søknader

Selv om du har et brennende ønske om å jobbe for en spesifikk virksomhet kan det være lurt å velge dine søknader med omhu. Hvis du søker på alle stillinger som blir lagt ut derfra virker du først og fremst ubesluttsom og inkonsekvent. Avgjør hvilke stillinger du er best kvalifisert for og søk på disse.

Overivrig

Tiden mellom søknad og svar fra rekruttereren kan være lang, og det kan føre til usikkerhet og irritasjon. Det er lov å følge opp med en telefon eller en epost, men to telefonsamtaler, tre eposter og en Facebookmelding er for mye. Hvis du ikke har hørt noe tre uker og en purre-epost senere, er det sikkert like greit å legge det fra seg, mener Jackson.

Utsettelser

Rekrutterere har forståelse for at en jobbsøker kan ha en fullstappet timeplan, men hvis du hele tiden utsetter et telefonintervju eller jobbintervjuet kan du virke useriøs og lite entusiastisk.

Uthenging av tidligere arbeidsgivere

Du bør aldri offentlig legge ut om hvor håpløs din tidligere arbeidsgiver var. Du kan fortelle at du ikke trivdes eller passet inn, men vær rettferdig og profesjonell – ikke heng dem ut.

Inkonsekvent atferd

Noe av det viktigste en jobbsøker kan gjøre i de ulike møtene med en potensiell arbeidsgiver er å være konsekvent. Hvis du utviser motstridende egenskaper gir det også signaler om at du kan bli en ujevn ansatt.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS