Ledelse

Grotmoll får ansvaret for den nye forsikringsgiganten til DNB og Sparebank 1.

Finanstopp skal lede ny forsikringsgigant

SpareBank 1 Gruppen og DNB slår sammen sine forsikringsvirksomheter. Nå er lederen for det fusjonerte selskapet utpekt.

Publisert Sist oppdatert

Turid Grotmoll skal lede det nye selskapet som er dannet etter fusjoneringen av forsikringsvirksomheten til DNB og Sparebank 1.

Grotmoll er i dag konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS. Siden 20. mars i år har hun også vært styreleder for Finans Norge.

– Hun er den foretrukne lederen fra begge selskapenes side, sier Finn Haugan, leder av interimstyret for det nye selskapet og konsernsjef for SpareBank 1 SMN.

I interimstyret har Haugan med seg Rune Bjerke (konsernsjef DNB), Ingjerd Blekeli Spiten (konserndirektør Personmarked DNB), Arne Austreid (konsernsjef SpareBank 1 SR-Bank), Richard Heiberg (konsernsjef SpareBank 1 Østlandet), Peggy Hessen Følsvik (nestleder LO), Åse Blomkvist (tillitsvalgt SpareBank 1/LO Finans) og Per-Kristian Ek (tillitsvalgt DNB/Finansforbundet).

DNB vil i tillegg velge en ekstern representant når det fusjonerte selskapet trer i kraft, etter planen 1. januar 2019, forutsatt godkjenning fra myndighetene.

Grotmoll fortsetter som konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS inntil det fusjonerte selskapet er en realitet.

– Det fyller meg med energi å få sjansen til å bygge et selskap med store ambisjoner om å være morgendagens forsikringsleverandør, med bred distribusjon over hele landet og dyktige medarbeidere med nysgjerrighet, vilje og engasjement, sier hun.

Det nye selskapet får nærmere 1.000 ansatte, og er verdsatt til 19,75 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS