Ledelse

Svein Gjedrem.

Svein Gjedrem blir ny formann for OECDs landhøringskomité

Publisert Sist oppdatert

Tidligere sentralbanksjef og finansråd Svein Gjedrem er valgt til formann for OECDs landhøringskomite. Det er første gang en nordmann har dette viktige vervet, melder Regjeringen.

Gjedrem har en lang karriere i Finansdepartementet og Norges Bank bak seg, var finansråd i to perioder (1995-98 og 2011-15) og sentralbanksjef i tolv år (1999-2010).

Organisasjonen for samarbeid og utvikling (OECD) ble opprettet i 1961. Landhøringskomiteen, Economic and Developement Review Comitte (EDRC), er en av de sentrale komiteene i OECD.

Komiteen har ansvar for å utarbeide regelmessige rapporter over hvert av de 35 medlemslandenes økonomier. I tillegg utarbeides rapporter for søkerland og andre land OECD har et utvidet samarbeid med.

De senere år har rapportene særlig handlet om landenes langsiktige utvikling og strukturpolitikk innenfor områder som blant annet arbeidsmarked, menneskelige ressurser, finansmarkeder, velferdssystemer, offentlig økonomi og finansmarkeder.

Alle OECDs medlemsland er representert i komiteen, som ledes av en nøytral formann. Det er denne jobben Svein Gjedrem overtar etter kanadieren William White.

Powered by Labrador CMS