Ledelse

F.v. daglig leder Katharina Th. Bramslev og tidligere styreleder og påtroppende leder for Samfunnsrelasjoner i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner.

Fra styreleder til virksomhetsledelsen i Grønn Byggallianse

Tidligere Veidekke-sjef Hege Schøyen Dillner går til Grønn Byggallianse.

Publisert Sist oppdatert
  • GÅR FRA:

  • GÅR TIL: Grønn Byggallianse (leder for Samfunnsrelasjoner, medlemmer og internasjonalt arbeid)

  • TILTREDELSE: 1. juli 2019

I oktober i fjor sluttet Hege Schøyen Dillner i jobben som konserndirektør i Veidekke. Av personlige årsaker ønsket hun seg en mer fleksibel stilling.

Konsernsjef Arne Giske la særlig vekt på Schøyen Dillners engasjement for klima, miljø og bærekraft i løpet av de fem årene hun satt i konsernledelsen, da han takket henne av.

Schøyen Dillner har de seneste årene også vært styreleder i organisasjonen Grønn Byggallianse - en non-profit medlemsforening som arbeider for at «hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget» for norsk bygg- og eiendomssektor.

Mandag 11. mars ble det klart at hun fratrer styreledervervet, og trer i stedet inn i virkomshetsledelsen.

Fra 1. juli får hun ansvaret som leder for Samfunnsrelasjon, medlemmer og internasjonalt arbeid i organisasjonen.

– Vi ønsker å kunne tilby våre medlemmer kunnskap om både praktisk handling og strategisk ledelse og endringsprosesser i det grønne skiftet. Heges kompetanse og erfaring vil her være svært nyttig, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i en pressemelding.

Hun vektlegger Schøyen Dillners kunnskap om anleggsvirksomhet, og viser til organisasjonens målsetning om å også bistå anleggssektoren i sitt miljøarbeid framover.

– Jeg er entusiastisk og vil utrette noe. Det tror jeg folk merker. Jeg er lite rigid, men heller det man kanskje kaller agil eller fleksibel. Det må ikke enten være slik eller på en bestemt måte for meg. Jeg kan være veldig tydelig når ting er viktig, men ellers har jeg tro på at de beste resultatene skapes i samarbeid og refleksjon, sa Schøyen Dillner i et intervju med Dagens Perspektiv i 2017.

Hun starter i sin nye stilling 1. juli.

Forvaltningsdirektør i Avantor, Roy Frisvoll, er nestleder i styret. Han overtar styreledervervet umiddelbart og inntil neste styrevalg, som skjer i mai.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS