Ledelse

Siri Mathiesen, regiondirektør NHO Agder.

Fremtidsrettet lederprogram i Agder

NHO Agder starter i høst opp et nytt lederprogram, med fokus på bærekraft og teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Futuretech-programmet startes i samarbeid med fylkeskommunen, Fylkesmannen og KS og DnB. Målgruppa er ledere og styremedlemmer i Agder fra både offentlig og privat sektor.

Initiativtaker til programmet, regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, mener kompetanse om bærekraft og teknologi blir avgjørende for å lykkes i tiden fremover.

Bærekraft og teknologi

– Bærekraftsmålene fastsatt av FN og teknologien som må til for å nå disse, vil endre hele samfunns-, nærings- og arbeidslivet på flere avgjørende måter i årene fremover. Da er det vår plikt å bidra til at fremtidens lederskap får økt kompetanse innen disse feltene, sier Mathiesen til Agderposten.

Programmet tar opp inntil 35 deltakere på et program som skal gå over ett år, med åtte døgnsamlinger. Hver deltaker får en mentor, men må også selv være mentor til en student eller lærling.

Avgjørende for suksess

Prosjektleder og påtroppende fylkesrådmann for Agder, Tine Sundtoft, peker på at gjennomføringen av FNs klimamål vil prege alle samfunnsområder fremover.

– Kombinert med tekniske nyvinninger vil kompetanse innen digitalisering og bærekraft være avgjørende for suksess innen fremtidens lederskap. Det er derfor fylkeskommunen satser sammen med øvrige aktørene på Futuretech. Vi vil tilby kompetansen som kan bidra til å styrke Agders konkurransekraft, sier Tine Sundtoft til Agderposten.

NHO håper på et stort mangfold av deltakere på programmet. Til Agderposten sier Mathiesen at de håper særlig at talenter med annen etnisk bakgrunn melder seg, og at arbeidsgivere ser verdien av å få frem ledere med bein i flere kulturer, som reflekterer vår globale hverdag.

Powered by Labrador CMS