Ledelse

Marte Gerhardsen er innstilt som utdanningsdirekør i Oslo kommune.

Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Den tidligere lederen for Tankesmien Agenda vil etter planen tiltre i stillingen 5. august.

Publisert Sist oppdatert

Gerhardsen (46) tar over etter Kari Andreassen som har fungert som midlertidig direktør siden 1. desember 2018 etter Astrid Søgnen som har vært utdanningsdirektør siden 2000.

Marte Gerhardsen skal gjennomføre byrådets oppvekst- og kunnskapspolitikk. Oslo kommune skriver i en pressemelding at Osloskolen har høye ambisjoner og forventninger til den enkeltes faglige og sosiale utvikling.

Det skal framover derfor legges større vekt på tidligere innsats, sosial utjevning, tillit og handlingsrom, slik at alle elever kan få like muligheter til læring i Osloskolen.

– Med sin brede ledererfaring og kompetanse vektlegger Marte Gerhardsen at læring

i skolen er avhengig av at barn og unge har en trygg oppvekst. Derfor skal Osloskolen framover samarbeide enda tettere med foreldre, andre offentlige tjenester og frivilligheten, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Bred ledererfaring

Marte Gerhardsen er Master of Science fra London School of Economics og kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

Tidligere har hun etablert og ledet Tankesmien Agenda, vært divisjonsdirektør i DNB, sittet i ledelsen for DNB Norge og vært generalsekretær for CARE Norge. Hun har også gjennomført aspirantkurset i Utenriksdepartementet og innehatt ulike stillinger i departementet.

— Gerhardsen har omfattende ledererfaring og er en utviklingsorientert leder med bred erfaring fra offentlig sektor, næringsliv og ideell virksomhet. Hun har ledet store og komplekse fagmiljøer og har gjennomført endringsprosesser, sier Thorkildsen og fortsetter:

– Hun viser god rolleforståelse for samspillet mellom politikk og administrasjon i et parlamentarisk styringssystem. Gerhardsen vil overta en etat med engasjerte og dedikerte medarbeidere med høy kompetanse og en sterk vilje til å utvikle Osloskolen videre. Utdanningsetaten vil få en svært kompetent leder i Gerhardsen, og jeg har store forventninger til henne.

19 søkere

Det var til sammen 19 søkere til stillingen som direktør i Utdanningsetaten. Gerhardsen ble valgt etter en grundig prosess, ifølge kommunen.

— Jeg er både glad og ydmyk over muligheten til å utvikle Osloskolen videre sammen med 15.000 dyktige og engasjerte medarbeidere. Vi skal sørge for at alle elever har et godt og trygt læringsmiljø, og at de får kunnskapene de trenger for å være med å forme framtida, sier Marte Gerhardsen og fortsetter:

– Alle medarbeidere i Osloskolen gjør en utrolig viktig jobb, og min oppgave sammen med resten av Utdanningsetaten blir å legge til rette for gode arbeids- og læringsmiljøer både for elever og medarbeidere, sier Gerhardsen.

Stillingen som direktør er et åremål på seks år med mulighet til fornyelse én gang.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS