Ledelse

Skriv en selgende CV

Mange ledere er ikke flinke nok til å løfte fram kompetansen sin, mener karriereveileder.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan spisser du som er leder CV-en din?

Skal vi tro Jörgen Kihlgren, tidligere lederutvikler i den svenske organisasjonen Ledarna, er mange ledere lite flinke til å sette de riktige ordene på kompetansen de har.

Resultatet kan bli at de fremstår som så intetsigende at karrieremuligheter går dem hus forbi. Dette skriver det svenske magasinet Chef, som gjengir Kihlgrens tipsliste for å spisse CV-en.

Dette er fire av tipsene hans:

  • Vekk interesse
    Presenter deg med en oversiktlig oppsummering på toppen, der du i løpet av noen setninger løfter fram potensialet ditt og tidligere resultater. På denne måten vekker du med en gang større interesse enn om du bare lister opp arbeidshistorikken din, ovenfra og nedover, mener Kihlgren. «Tør å fortelle hvem du er», sier han til Chef.

  • Vær konkret
    Underbygg CV-en med kvantifiserbar dokumentasjon. Bruk gjerne tall: omsetning, tall som beskriver hvor omfattende prosjekter du har hatt ansvar for var, antall medarbeidere osv. Poenget her er å tydelig - og med tyngde - vise leseren akkurat hvordan din måte å lede på kan føre til resultater.

  • Komprimer utdanningen
    Jo eldre du er, jo mindre betydning har gjerne den grunnleggende utdanningen din når du søker jobb. Kihlgren mener at det ofte vil fungere godt å komprimere utdanningen i en avsnitt der man kortfattet oppgir antall poeng, eksamener og læresteder istedenfor å sette opp lange lister med mer detaljerte redegjørelser. Slik kan du spare plass og heller bruke plass på å fortelle om selve lederrollen.

  • Vær forberedt
    Hvis du er forberedt på å skrive en CV, blir den bedre. Hold regelmessig «utviklingssamtaler» med deg selv hvor du løpende skriver ned hva du klarer å få til i lederrollen. Gjør det før du glemmer det. Tanken er at man lager seg en basis-CV som man kan gå ut fra og enkelt tilpasse til enhver gitt situasjon.

Powered by Labrador CMS