Ledelse

Administrerende direktør i SJ Norge fra 15. januar, Sverre Høven.

Togselskapet SJ Norge ansetter direktør i selskapet

Svenske SJ henter Spekter-direktør for sektorpolitikk Sverre Høven til den nye rollen som Norgesdirektør for togselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Sverre Høven kommer fra arbeidsgiverforeningen Spekter hvor han siden 2017 har vært direktør for sektorpolitikk.

Han har lang erfaring fra ulike lederroller i Flytoget AS, og har også bred ledererfaring fra både offentlige og private virksomheter.

– Det er med stor glede vi kan offentliggjøre at Sverre har sagt ja til å lede SJ Norge AS, og vi er veldig fornøyde med at han valgte å ta denne enestående utfordringen sammen med oss, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge AS.

Hun er spesielt fornøyd med å ha funnet en leder med unik kombinasjon av kunnskap om norsk jernbane, kundeopplevelser og det sektorarbeidspolitiske feltet.

– Alle områder er like viktige for at vi fremover skal lykkes i oppdraget vi har blitt tildelt av Jernbanedirektoratet.

– Kundefokuset er viktig for meg

– Dette i kombinasjon med det grønne skiftet og SJ Sveriges erfaring med digitalisering av hele reiseopplevelsen, gjør meg sikker på at dette blir en suksess, sier Sverre Høven.

– Å ha slike tydelige mål i hverdagen gir meg energi, og det blir et privelegium å få lede en organisasjon som SJ Norge. Vi står nå foran en spennede periode frem til trafikkstart 7. juni. Vi er allerede på god vei i arbeidet og er sikre på at vi skal kunne levere fra dag én.

– Jeg ser spesielt frem til å bli kjent alle de menneskene som blir en del av av SJ Norge i forbindelse med virksomhetsoverdragelsentagelsen 7. juni 2020.

– Medarbeiderne som blir en del av SJ Norge fra trafikkstart har høy kompetanse og er dyktige folk. Som medarbeidere i norsk jernbane er de også kulturbærere, og jeg er stolt og ydmyk over å få lede et selskap som vil bestå av slike folk.

Sverre Høven tiltrer stillingen 15. januar 2020.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS