Ledelse

Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch gjør endringer i konsernledelsen i Orkla.

Orkla stokker om på konsernledelsen

To av konsernlederne forsvinner, mens to nye kommer inn.

Publisert Sist oppdatert

Jaan Ivar Semlitsch har vært konsernsjef i Orkla siden august 2019. Nå gjør han flere endringer i konsernledelsen.

– Siden oppstart har jeg møtt mange dyktige medarbeidere. Når vi nå gjør endringer i konsernstruktur og i toppledelsen, har jeg bevisst valgt kompetente ledere som har gjort et stort og positivt inntrykk på meg, sier han i en melding.

Atle Vidar Nagel Johansen (57) utnevnes til leder for det nye forretningsområdet Orkla Foods. Han kommer fra stillingen som leder for Orkla Care.

Ann-Beth Freuchen, som i dag leder Orkla Foods Nordic & Baltics, forlater konsernet.

Johan Wilhelmsson trer ut av konsernledelsen, men fortsetter som leder for Orkla Foods International som nå blir en forretningsenhet i Orkla Foods.

Nye inn

Hege Holter Brekke (52) utnevnes til leder for forretningsområdet Orkla Care. Hun er i dag administrerende direktør for forretningsenheten Orkla Health og har erfaring fra en rekke Orkla-selskaper, i tillegg til TINE og McKinsey & Company.

Ingvill T. Berg (44) utnevnes til leder for forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks. Hun etterfølger Jeanette Hauan Fladby som forlater konsernet.

Ingvill T. Berg er i dag adm. direktør i Orkla Confectionery & Snacks Norge og har hatt en rekke ulike lederstillinger i denne forretningsenheten, i tillegg til erfaring fra Arcus og Arthur Andersen Business Consulting.

Konsernledelsen i Orkla vil med virkning fra 14. januar 2021 bestå av:

  • Jaan Ivar Semlitsch, Konsernsjef

  • Atle Vidar Nagel Johansen, Orkla Foods

  • Hege Holter Brekke, Orkla Care

  • Ingvill T. Berg, Orkla Confectionery & Snacks

  • Johan Clarin, Orkla Food Ingredients

  • Kenneth Haavet, Orkla Consumer & Financial Investments

  • Harald Ullevoldsæter, Finans og IT

  • Sverre Prytz, M&A og Strategi

  • Christer Grönberg, Konsernfunksjoner

  • Håkon Mageli, som er ansvarlig for Kommunikasjon & Corporate Affairs, fortsetter som en del av Orklas utvidede konsernledelse og rapporterer til Christer Grönberg

– Jeg er glad for at både Hege og Ingvill har takket ja til å bli en del av konsernledelsen og vårt fremtidige team. Jeg gleder meg til å bygge et sterkt fellesskap i konsernledelsen, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch som legger til:

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Ann-Beth og Jeanette for meget god innsats gjennom mange år i konsernet. De har på hvert sitt område bidratt til svært god resultatfremgang og videreutvikling av våre selskaper i Norden og Baltikum. Jeg ønsker dem begge lykke til med nye oppgaver utenfor Orkla.

Powered by Labrador CMS