Samfunn

Fortsatt solid borgerlig flertall

Høyre og Fremskrittspartiet har nok en gang flertall på en meningsmåling. De rødgrønne regjeringspartiene taper fortsatt oppslutning.

Publisert Sist oppdatert

Fremskrittspartiet og Høyre får alene 87 mandater på NRKs meningsmåling for november. Det er to flere enn det som kreves for å få flertall.

Både Høyre og Frp er relativt stabile med en oppslutning på henholdsvis 26,4 og 23,1 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake 1,9 prosentpoeng til 27,8 prosent, mens Sosialistisk Venstreparti går fram 2,1 prosentpoeng til 6 prosent. Senterpartiet faller 0,3 til 4,8 prosent.

Venstre får 4,9 prosent, fram 1,4 mens Kristelig Folkeparti er nede på 4,6 prosent, tilbake 0,2.

Leder for samfunnsredaksjonen i NRK Kyrre Nakkim, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) må ta mesteparten av skylden for de elendige målingene for de rødgrønne.

– Den rødgrønne regjeringens prosjekt var stø kurs, og det er salgbart til velgerne under en finanskrise og når det er uro. Men krisen er over i Norge, og da forlanger velgerne noe mer og noe nytt og det har ikke regjeringen klart å selge. Det skyldes først og fremst at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gjøre denne typen grep, som vil svekke budsjettbalansen og gjøre den økonomiske situasjonen vanskeligere, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS