Samfunn

Leder i Frp, Siv Jensen, svarte onsdag kveld på spørsmål i forbindelse med siktelsen mot Frp-politikeren Trond Birkedal som har innrømmer å ha smugfilmet flere personer.

Frp-politiker mener partiledelsen var informert

En sentral kilde i Fremskrittspartiet mener ledelsen i partiet har visst om Trond Birkedals «høye forbruk av unge gutter» i to år.

Publisert Sist oppdatert

– Dette har vært et samtaleemne sentralt i partiorganisasjonen, sier den anonyme kilden til Dagsavisen.

Ifølge kilden har sentrale Frp-politikere visst om Birkedals forhold til unge mannlige FpU-medlemmer, og kilden mener dette også må ha kommet partiledelsen for øret, men at de bevisst har valgt å overse informasjonen.

– De har vel håpet på at det dreide seg om sex mellom voksne menn. De har bevisst valgt å tie om forholdene for å beskytte Birkedal, som har vært en «wonderboy» i partiet, sier kilden til avisen.

Vedkommende understreker at verken filming med skjult kamera eller det påståtte sexovergrepet mot et mindreårig FpU-medlem var kjent sentralt i partiet.

Onsdag ble siktelsen mot den tidligere ordførerkandidaten i Stavanger utvidet til å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år.

Birkedals bistandsadvokat Hege Salomon sa onsdag at personer i Frp-ledelsen lenge har visst om at Birkedal skal ha hatt seksuell omgang med en mindreårig.

31-åringen har erkjent snikfilming, men ikke at han har hatt utuktig omgang med en mindreårig. (©NTB)

Les også:– Ledelsens håndtering avgjør om Birkedal-saken skader Frp

Powered by Labrador CMS