Samfunn

– Vi gjør dette for å fortelle om mulighetene konkurranseutsetting gir, sier nestleder Bent Høie i Høyre.

NHO kurser Høyres ordførerkandidater

NHO Service skal lære opp alle Høyres ordførerkandidater i konkurranseutsetting. Det vekker reaksjoner i Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gjør dette for å fortelle om mulighetene konkurranseutsetting gir. Høyres ordførere ønsker å tilby innbyggerne i sine kommuner valgfrihet, sier nestleder Bent Høie i Høyre til Avisenes Nyhetsbyrå.

NHO-seminaret finner sted 19. februar i Høyres Hus i Oslo.

– En av få ting vi med sikkerhet kan si om framtida, er at Kommune-Norge må øke produktiviteten i tjenesteproduksjonen. Vi kan ikke bare stramme skatteskruen i tråd med behovene for mer til velferd, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

Aps Martin Kolberg er svært kritisk til måten NHO opptrer på.

– Dessverre bekrefter dette at NHO er i ferd med å forlate de siste års nøytralitetslinje. Vi så det også tydelig under NHOs årskonferanse, der de tydeliggjorde hva de ønsker, sier Kolberg.

Han mener NHO og høyresiden har sittet på bakrommet og planlagt hvordan de skal få opp en debatt om «velferdsfellen», for slik å flytte tyngdepunktet i politikken.

– De stemmer mot alle forbedringer i arbeidslivet, og i forlengelsen er hovedmålet å bygge ned offentlig sektor. Det er et mysterium at næringslivet ikke ser at offentlig sektor, slik den er organisert i Norge, bidrar til stabilitet, verdiskaping og fleksibilitet for både samfunnet og næringslivet, sier Kolberg. (©NTB)

Powered by Labrador CMS