Samfunn

Statsråder reagerer på Ulltveit-Moe

Innvandringsminister Audun Lysbakken er opprørt over investor Jens Ulltveit-Moes innvandringsregnskap. Industrieieren slo mandag fast at Norge taper på ikke-vestlige innvandrere.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagsavisen. Ulltveit-Moe sier han har tallene fra Brochmann-utvalget som for en uke siden slo fast at Norge må sette i verk tiltak for å få flere innvandrere i arbeid. Ulltveit-Moe mener Norge tjener på innvandring fra Europa, men taper på grupper fra eksempelvis Asia og Afrika. Disse er kortere tid i jobb i forhold til den tiden de mottar ytelse fra det norske sosialsystemet.

– Ikke-vestlige innvandrere et tapsprosjekt

Lysbakken mener Ulltveit-Moe generaliserer. Han leser utvalget dit at de sier innvandring vil bli ulønnsomt dersom man ikke lykkes med integreringen og ikke får folk i arbeid.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm peker på at også neste generasjon må tas med i regnestykket hvor man skal beregne lønnsomheten ved innvandring. Begge statsrådene understreker imidlertid at Norge er avhengig av innvandring for å ha nok arbeidskraft i fremtiden.

Powered by Labrador CMS