Nyskaping

DELER UT PRIS: Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen skal velge ut «Årets sosiale entreprenør» blant fem nominerte selskaper.

Fem som vil løse sosiale utfordringer

Fem ulike selskaper er nominert til å vinne en halv million kroner og hederstittelen «Årets sosiale entreprenør»

Publisert Sist oppdatert

Det er Ferd Sosiale Entreprenører som deler ut prisen. Ferd Sosiale Entreprenører investerer i sosiale entreprenører og tilbyr nettverk, kapital og kompetanse innen forretningsutvikling og strategi.

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris til en sosial entreprenør som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer, heter det i en pressemelding fra Ferd.

Allerede har de nominerte blitt tildelt 50.000 kroner hver. Vinneren, som annonseres under Ferds konferanse for sosialt entreprenørskap 9. november får 500.000 kroner.

– Årets nominerte har gode løsninger, solide forretningsmodeller og bruker plattformer som gjør at de kan nå mange mennesker raskt, sier Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen.

Hele 57 søkere hadde meldt seg på konkurransen innen fristen utløp 1. september 2017, og ifølge Andresen var det mange gode søknader.

– Vi er imponert over både omfanget og kvaliteten, sier Andresen.

De fem nominerte er

Dråpen i havet – hjelper barn og deres mødre som ankommer Europa som flyktninger ved å koordinere frivillige hjelpearbeidere, og ved å samle inn og distribuere nødvendig utstyr.

Chooose – er en plattform for klimahandling, som kjøper opp klimakvoter uten å bruke dem. «Vi kjøper opp og «hiver CO2-kvotene i søpla».

Braive – utvikler kurs og trening for å takle lettere mentale og psykiske lidelser.

Nyby AS – en digital plttform som kobler ulike tjenester sammen ressurser og behov i samfunnet – for eksempel med brukere og leverandører av velferdstjenester.

Motitech AS – er et motivasjonsverktøy som stimulerer eldre og personer med demens til økt fysisk aktivitet.

Tidligere vinnere av Årets Sosiale Entreprenør:

2016: Generasjonsmøtet M
2015: Gammel Nok
2014: Monsterbedriften
2013: Epleslang
2012: Lyk-z & døtre
2011: Noen
2010: Forandringsfabrikken

Powered by Labrador CMS