Nyskaping

I Norge blir rundt 100.000 barn utsatt for omsorgssvikt.

Barn og unge skal få hjelp av ny teknologi

HMS-verktøy skal sikre rett hjelp til rett tid.

Publisert Sist oppdatert

– I Norge blir rundt 100.000 barn utsatt for omsorgssvikt, og psykiske lidelser utgjør en stor trussel mot livskvaliteten hos barn og unge. For få saker meldes inn til barnevern og politi, og barn følges ikke godt nok opp.

Det sier Mona Krahl, daglig leder i Minos. Selskapet har utviklet verktøyet Okei – et skybasert HMS-verktøy som skal gi en tryggere og mer systematisk håndtering av bekymringer for barn og unge, ved mistanke om mobbing eller omsorgssvikt.

– Okei-verktøyet sikrer at barn følges opp og får den hjelpen de trenger, sier Krahl i en pressemelding.

Ferd SE investerer

Nå blir Minos en del av investeringsporteføljen til Ferd Sosiale Entreprenører. Selskapet investerer i sosiale entreprenører. Disse tilbys nettverk, kapital og kompetanse. Blant annet får Minos tilgang på IT-kompetanse gjennom samarbeidet med pro bono partner Sopra Steria.

– Minos har et utrolig spennende verktøy og opererer i et felt der det er få andre løsninger tilgjengelig, sier Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd SE.

Hun mener Minos sin løsning kan hjelpe en spesielt utsatt og sårbar målgruppe.

– Verktøyet gjør at lærere og andre omsorgspersoner får systemstøtte til å vurdere ulike bekymringssituasjoner. De får kunnskap om hva de er lovpålagt å gjøre i alvorlige tilfeller og råd om hva de kan gjøre i andre tilfeller, sier Leiner.

Oppdage og iverksette

Okei står for Oppdage, Kartlegge, Etablere og Iverksette. Verktøyet bidrar til å redusere usikkerhet hos voksne om hva som må eller bør gjøres i ulike bekymringssituasjoner, og sørger for at flere barn fanges opp og får riktig hjelp.

Skoler som har testet verktøyet har identifisert flere barn som ikke har blitt fanget opp tidligere.

Powered by Labrador CMS