Nyskaping

Spotify-sjef Daniel Ek vil beholde flere svenske teknologiselskaper i Sverige.

Sveriges industrifamilier satser på Davos-konkurrent

Spotify-sjefens drøm om et Davos for teknologi og innovasjon nærmer seg

Publisert Sist oppdatert

Spotify-sjef Daniel Ek har nylig fått med seg flere tunge eierskapsmiljøer i arbeidet med å etablere sin konferanse hvor tema som teknologi og innovasjon blir satt øverst på agendaen som det nye møtesteder for verdenseliten.

Det melder Financial Times.

Konferansen Brilliant Minds, som Ek startet i 2015 sammen med Ash Pournouri, føyer seg rett inn i tidsånden og varsler et maktskifte fra finans til teknologi.

Davos ble startet av den tyske samfunnsøkonomen og grunnleggeren av Verdens økonomiske forum, Klaus Martin Schwab. Møtene utviklet seg gradivs til det viktigste stedet hvor ledere kunne mingle med finansbransjen

Daniel Ek ser for seg at Brilliant Minds blir et springbrett for den nye økonomien hvor teknologifolket møter de «gamle pengene og eiermiljøene».

FT skriver at konferansen nylig har fått med seg flere av de aller tyngste eierskapsmiljøene i Norden, familier som Wallenbergerne og Stenbeck-arvingene. Da hjelper det at administrerende direktør i H&M, Karl-Johan Persson, sitter i styret for konferansen.

Marcus Wallenberg sier til FT at han støtter arrangementet fordi det fremmer svensk entreprenørskap.

Det er heller ingen hemmelighet at både Ek og Wallenberg-konsernet ønsker at flere svenske teknologiselskaper skal vokse i Sverige og ikke bli kjøpt ut av landet. Et mål med konferansen skal bidra til å motvirke en slik utvikling.

Konferansen skal avholdes over to dager i Stockholm i juni i år. DJ og vinsamler David Solomon, den ledende kandidaten til å ta over som toppsjef i Goldman Sachs og med det bli den mektigste personen i finansverdenen, skal holde et av hovedinnleggene.

Powered by Labrador CMS