Samfunn

Jan Tore Sanner.

150 millioner til infrastruktur i kommuner som slås sammen

Maksimalt tilskudd til den enkelte sammenslåing i 2017 er 5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Tilskuddene går til veier og felles digitalisering, og vil bidra til å knytte de nye kommunene bedre sammen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Sjekk oversikt nederst i saken om hvor mye din nye kommunestruktur får i tilskudd.

Tilskuddsordningen kom på plass i samarbeid med KrF og Venstre i Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2016.

– Søknadene om tilskudd viser noen av mulighetene som ligger i å bygge en ny og sterkere kommune sammen. Jeg er glad for at så mange kommuner planlegger konkrete tiltak for å gi innbyggerne et bedre tjenestetilbud, sier Sanner.

Tilskuddsordningen skal gå til infrastrukturprosjekter som bidrar til å legge til rette for og forsterke effekten av en ny og mer hensiktsmessig kommunestruktur. Ordningen ble styrket i 2017.

Digitaliseringstiltak

Kommunene har kunnet søke om støtte til etablering eller forbedring av veier og digitaliseringstiltak. Nasjonalt vedtak om sammenslåing i kommunereformen var en forutsetning for å motta tilskudd.

Departementet har i 2017 mottatt søknader fra alle de 47 sammenslåingene som er vedtatt i reformen. Maksimalt tilskudd til den enkelte sammenslåing i 2017 er 5 millioner kroner.

Tilskudd til infrastruktur kommer i tillegg til andre økonomiske ordninger for kommuner som slåes sammen i forbindelse med kommunereformen. Totalt utgjør engangsstøtte og reformstøtte til disse om lag 2,3 milliarder kroner.

I 2017 blir det gitt infrastrukturtilskudd til 41 sammenslåinger som involverer totalt 104 kommuner. Dette kommer i tillegg til 50 millioner kroner som ble gitt i tilskudd i 2016.

Sjekk hvor mye din nye kommunestruktur får i tilskudd for digitalisering- og samferdselstiltak:

 
Powered by Labrador CMS