Samfunn

Leder for Svergies delegasjon i EU, Katarina Areskoug Mascarenhas.

EU-vennlige partier vinner frem i Europa

Gryende tegn til at EU-skepsisen letter i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Mens valget i Østerrike ble vunnet av høyresiden, og mye av oppmerksomheten falt på hvordan den unge statsministeren Kurz skal samarbeide med en (tidligere) nynazist, har EU også noe å feire.

Høyrepopulistiske og EU-skeptiske FPÖ så i over ett år ut som klare valgvinnere, med det var til slutt ÖVP som trakk det lengste strået. Og der i leiren er man positivt innstilt til europeisk samarbeid.

I en Facebook-post på sidene til EU-kommisjonen i Sverige skriver leder for Svergies EU-delegasjon, Katarina Areskoug Mascarenhas, at EU-positive kandidater har vunnet eller gått sterkt frem i de østerrikske og franske presidentvalgene og i de hollandske og tyske parlementsvalgene, og hun er også godt fornøyd med ÖVPs resultat denne uken.

«Det er interessant at en sterkt medvirkende faktor til valgseieren er å finne i selve partilederpersonen. Sammenlignet med Macron er det enda en ung karismatisk leder som på kort tid har endret det politiske spillet», skriver hun.

Areskoug Mascarenhas tror det er for tidlig for EU-tilhengerne å innkassere seieren. Fortsatt har EU-skeptiske partiet vind i seilene og vinden, eller globaliseringen, viser får tegn til å avta med det første.

Powered by Labrador CMS